Visszajelzések

Örülök, hogy a visszajelzések segítségével láthatóvá válnak a családállítás hatásai…:o)

Renáta /42/, aki segítőként vett először részt családállításon:
Szia Márti!
Említettem Neked a múltkor, hogy ugyan segítőként vettem részt Évi állításában , de az én saját problémámban is segített.

Ezt évek óta hurcoltam és ugyan nem sikerült konkrét sikertelenségekhez vagy blokkokhoz kötnöm, mégis tudtam, hogy egyszer le kell számolnom vele.

Éreztem, hogy előbb-utóbb komolyabb problémát fog jelenteni az, hogy áldozatnak tekintettem magam anyám és apám döntésében, hogy elváltak.

Az állítás, amiben segítőként részt vettem, megmutatta, hogy a szülők problémái a felnőtt életük része, nem az enyém nem a gyereké.

Most már tudok hálás lenni és nem hibáztatom őket azért, amit tettek, hiszen akkor nem lehetnék itt, nem lehetne saját gyerekem és semmi ami most körülvesz.
Csak hogy mennyire jelen volt az életemben a háttérben is a probléma, jól mutatja a szakdolgozatom is, melyet most találtam meg egy pakolás alkalmával és már ki is ment a fejemből, hogy ezt a témát és címet választottam anno / A gyermek, mint áldozat, avagy a gyermekek szociális védelmének kialakítása /.

Mindenesetre hálás vagyok a lehetőségért, hogy ott lehettem és Évinek is, hogy erre a témára beállhattam, és a végére már nem érzem magam áldozatnak.

sors10

Andrea, aki boldogtalan a házasságában /38 éves/:
“Egy évvel ezelőtt még csak a véletlenek sorozatában és a fizika törvényeiben hittem. Sajnálkoztam, keseregtem az életemen. El sem tudtam volna képzelni magamról, hogy ezt valaha másképpen gondolhatom.

Ma már ez nem így van. Változtam, mert változni akartam. El kezdtem figyelni a jeleket magam körül. Arra figyeltem fel, hogy hasonló életet élek mint a szüleim, ugyanúgy viselkedek, ugyanazokat a problémákat élem meg,  követem a szülői mintát.
Ugyanolyan boldogtalan vagyok. Megoldást kerestem,  felfigyeltem a családállitásra és rátaláltam a Mártira. Az állításból tisztán megmutatkozott, hogy az anyáim anyáitól hozom a boldogtalan párkapcsolati mintát.

Számomra még mindig megmagyarázhatatlan az, ami ott történt. Hihetetlen izgatott voltam és egyben kíváncsi. Nehéz szavakba önteni azokat a mély érzelmeket, érzéseket és érzeteket, melyek ott a helyszínen előjöttek a segítőkből, akik számomra ismeretlen emberek voltak, mégis ugyanazt az érzést közvetítették, ami bennem is zajlott.

Sok kérdésre megkaptam a választ, sok mindent megértettem és megéreztem, hogy tényleg lehet máshogy csinálni. Örökre hálás leszek a segítőknek és Mártinak is, hogy mindezt átélhettem, és erőt kaptam továbblépni.”

szív3

Barbara /42/ története:
a gyermekem apja nem akar tudomást venni a fiáról.

Ha emlékszel, mi arra állítottunk, hogy mi újság nálam a gyerekem apjával és a gyermekkel, ki kitől mit akar.
Nekem nagyon fontos gondolat volt az én állításomon, hogy mint szerető a “nem kívánt” gyermekkel együtt is energetikailag a családhoz tartozunk.
Az is tanulság volt, hogy mikor a gyerek apja az állításban “megismerte” a fiúnkat, akit a valóságban még nem ismer, egy kupacba álltunk, vagyis látható volt, hogy mi hárman összetartozunk.

Az is kiderült, hogy a feleség sem érzi jól magát ebben a helyzetben. És az is, hogy egy másik férfi miattam van itt, nem azért, mert felelősséget akar vállalni a fiamért.

A felállás továbbra sem változott, apa és fia még nem találkozott, de annyi  előrelépés történt, hogy az apuka bevallotta, hogy leskelődött utánunk egyik hétvégén, mikor felénk sétált, és ha tudná, hogy kell ezt jól csinálni, akkor csinálná, de még nem tudja.Eddig teljesen elutasító volt az ügyben, hogy kapcsolatba kerüljön a fiával.

Az apukával közös barát arról számol be, hogy az apuka már  nem utasítja el a fiúnkról szóló történeteket. Ezek pici lépések, azt gondolom. Valami elindult a jó irányba, hogy apa és fia végre megismerkedjenek egymással.

gyerek

Milyen segítőként részt venni egy családállításon, Anikó 39 éves:Kedves Márti! Nagyon klassz volt a múlt péntek, köszönöm.
Megnéztem az oldaladat, de nem tudom, hogy kellene oda véleményt felírni, így megírom itt, másold be bárhová.Nagy érdeklődéssel mentem el barátnőmnek segítőnek a családállítására, de hogy velem ezek fognak történni, az teljesen megdöbbentett. Mind a 4 szituációban olyan szerepbe állítottál engem, ami az én sorsomban nagyon komoly hatást gyakorol rám és mindben érintett vagyok. Sőt nagyon is alap problémák az én hurcolt mintáimból!Borzasztó zavarodott vagyok azóta is, tudom ez mind nekem is szólt és tanulnom, fejlődnöm, belátnom…..kell ezekből.csak az egóm az ne hangoskodna ennyire…na szerintem majd pont ezért lesz ott a helyem nálad. Kata 44 évesEzt már csak így neked, annyira erős lelki hatása volt rám a napnak, hogy a következő történt velem.
Idén március 11.én kiléptem a munkahelyemről, hogy új élet pályát válasszak magamnak, azóta buktató-buktató hátán..és ez annyira megvisel, hogy 3 hónapja nem jött meg a vérzésem. Most a nálad töltött nap annyira felkavart lelkileg, hogy másnap megjött, kiszakadt belőlem az egész…és megint tisztán látom, hogy akkor is jól döntöttem és sikerülnek a terveim, nem vagyok hozzá se ostoba, se szerencsétlen, se kevés, se kövér, se idős, se …se..
Biztosan találkozunk, annyi, de annyi lelki gáttal küzdök, tudom, hogy a családból, a felmenőimtől hozom Őket, nagyon erősen beégett problémákat cipelek.

Tamara /30/ első tapasztalata segítőként:
“Számomra az a megdöbbentő, hogy az állítás során tényleg nem ÉN reagáltam, hanem az általam megszemélyesített valaki/valami. Az biztos, hogy ÉN nem azt válaszoltam vagy reagáltam volna az adott szituációban, mint amit mondtam/tettem. Alig várom, hogy állítóként is kipróbálhassam a módszert.”