Az élet túl rövid, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold!

Az élet túl rövid, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold!

Gyűlölet: durva, maró érzés!
Miért ragaszkodunk hozzá, miért olyan nehéz megszüntetni?

Mert valami olyan szembesítés van benne, amit képtelenek vagyunk felismerni.
A gyűlölet a szeretet ellentéte, vagyis a feltételek, elvárások kerülnek szembe a feltétel nélküliséggel, elvárás mentességgel.

Akit gyűlölünk, az valami olyat tesz, amit mi elítélünk, vagy azt hisszük, hogy mi sohasem lennénk képesek rá. Pedig ez nem igaz!

Ahhoz, hogy ne kelljen gyűlöletre pazarolunk az energiáinkat, szükség van egy új nézőpontra, valamire, ami más megvilágításba hozza a helyzetet. Nem kell senkit felmenteni a tettei alól, nem is kell egyetértenünk a másikkal arra kell figyelni, hogy másik ember tettei, viselkedése miért vált ki belőlünk indulatot?

Lehet, hogy elítélünk valakit a tettei alapján, akinek a sorsában pont olyan nehéz tanulnivalók vannak, amelyek számára fejlődést adnak. Sokszor igenis el kell lopni azt a csokit a boltból, hogy valaki rájöjjön arra, hogy ez milyen érzés, hogy adott esetben a lelkiismeret legközelebb inkább arra készteti-e, hogy inkább megvásárolja azt a csokit.

Nem tudunk mindent csak elméletek alapján megtanulni, kell a tapasztalat is!
Madács Imre az ember tragédiájában írta le: A tett halála az okoskodás!
Ha ismerjük valakinek a sorsfeladatát, könnyebben értjük a viselkedését, a tetteinek a mozgatórugóit. Lehet, hogy a gyűlölet azért kapcsol be, mert valaki szembesít a saját sorstani tanulni valóiddal.
Élet forgatókönyv
www.evezzunkegyhajoban.hu

Íratkozz fel a hírlevelemre, hogy értesülj az új tartalmakról!

Bejelentkezés