Gyász feldolgozás extra gyorsan!

Hogyan lehet egy társ elvesztését feldolgozni? Mit mutat meg a gyász ?
A Gyász feldolgozás folyamatát egy új szempontból mutatom be:

Egyszer bejelentkezett hozzám egy özvegy asszon, fekete ruhában kisírt szemekkel, görnyedt testtartással mutatta szemlélő számára, hogy az élet nagyon megtörte.

gyász3

kérdésemre elmesélte hogy két évvel ezelőtt elveszítette A férjét, akivel 25 évet éltek együtt. Számára a mai napig feldolgozhatatlan az érzés hogy a férje nélkül kell élnie tovább.
Az elmúlt két évben gyász tanácsadóhoz járt, de valójában nem oldódott meg a problémája.
Úgy érezte, ugyanott tart érzelmileg, mint mikor elvesztette a férjét.

Az első amit megnéztem, hogy a Kronobiológia módszerének szempontjai szerint milyen adottságú két ember élt együtt 25 évig. Hiszen az első kérdés az, hogy vajon mit jelentettek egymás számára, milyen életet éltek együtt?

Az adottságaikat nézve hamar rájöttem arra, hogy sem harmóniáról nem lehetett szó, sem együttérzéséről, sem megértésről, hiszen az elhunyt férj agresszivitásra, önzésre, és a rövid távú memóriája miatt a nap végén türelmetlenségre hajlamos típusú ember volt.

A feleség pedig egy alárendelődő, áldozat típus, aki nehezen áll ki magáért.
Elmondtam a nőnek, hogy sajnos nem hiszek neki, nem hiszem el, hogy a férje hiányzik neki, mert az adottságok alapján nehéz lehetett vele örömtelien együtt élni.

Bátorításomra elkezdett felélénkülni, és perceken belül ott találtuk magunkat, hogy a halott férjét elkezte szidni és sok évi elkeseredés, megalázottság érzése került felszínre.

Soha senkinek nem merte elmondani, mert annyira félt a férje haragjától és agresszivitásától, hogy inkább úgy csinált, mintha minden rendben lett volna.

Valójában azért nem volt képes feldolgozni a férje halálát, mert nem tudott mit kezdeni azzal az új helyzettel, hogy végre szabad és azt csinálhat amit akar, senki nem bántja, senki nem szól bele a dolgaiba.

Ráadásul férjének a tekintélye okán tartania kellett ahhoz a felszínes érzéshez, hogy neki gyászolnia kell, úgy érezte hogy a környezete ezt várja el tőle.

Amikor felismerte a csapdát, amiben eddig benne volt szívesen vett részt Érzelmi Felszabadító Technikán keresztül, az elmúlt évek elfojtott érzéseinek feldolgozásában.

Egy hónap múlva visszajött a nő és teljesen kicserélték!
A fekete ruha lekerült, helyette vidám, sárga zöld színű ruhában jött, új frizurájával közel 10 évvel fiatalabban nézett ki.
Másodszor csak azért jött hogy segítséget kérjen az új élete elkezdésében.

A kronobiológia zseniális módszer megmutatja az emberi kapcsolatok korlátait és lehetőségeit. A Gyász feldolgozás mindenesetre felgyorsult tőle.

Íratkozz fel a hírlevelemre, hogy értesülj az új tartalmakról!

Bejelentkezés