Mit üzen a baba a pocakból?

Kommunikálhatunk a pocakban lévő babával…
A napokban járt nálam egy lány, aki a férjével az első babáját várja.

Azzal fordult hozzám, hogy tudnék-e segíteni neki abban, hogy minél könnyebben és egyszerűbben tudja megszülni a gyermekét…

Ez egy izgalmas dolog, mert ilyenkor a pocakban lévő bébit kell megszólítanom, ő fogja megmondani hogy mire van szüksége.
Kineziológiai teszttel teremtettem kapcsolatot a bébivel, aki engedélyt adott az együttműködésre.
testvérek
Az első és legfontosabb üzenete az volt, hogy fontos számára, hogy az apa jelen legyen a szülésnél. Ezzel azt is rögzíti majd magában, hogy apa mindig ott lesz vele az élete során, amikor szüksége lesz rá.

Az anyuka jelezte, hogy az apa bent szeretne lenni a szülésnél, bár nagyon izgul, hiszen a kronobiológiai képlete szerint érzelmileg nagyon érzékeny ember, alacsony az érzelmi tűrőképessége és nagyon félti az anyukát.

A pocaklakó következőn üzenete az volt, hogy úgy érzi, mindenki saját magával van a külvilágban elfoglalva, hogy senki nem fog rá figyelni, ha megszületik.
Továbbá  úgy érzi, hogy neki viselkednie kell ha megszületik, már előre tudja hogy majd nem szabad sírnia és elvárások vannak vele szemben,  hogy viselkedjen jól. Így a legrosszabbra számít azzal kapcsolatosan, hogy mi lesz a születése után, ezért nem annyira sürgős neki hogy megszülessen. Igazából jobb neki bent, mint kint.

Erre az édesanya mesélte, hogy a férjével már annyira szeretnének családot, hogy már a következő babán gondolkodnak és ha a most megszületendő gyerek nem lesz sírós, hasfájós, és könnyű lesz vele az élet, akkor nagyon hamar elindítják a második gyermek “projektet”.

Az anya abból indult ki, hogy milyen jó, ha az embernek van testvére és majd a megszületendő gyerek mennyire fog örülni ha lesz majd kistestvére.

Tisztázzuk: a gyerekek az első hét évben az életük védelme érdekében inkább önzőek, mint önzetlenek, leginkább egyáltalán nem örülnek a kis testvérnek, bár sokszor azt mutatják, hogy megfeleljenek az anya meg az apa elvárásainak.

Valójában ki örülne egy kis “görcsnek” egy kis “szemétládának”, aki befurakodik a szülők És Őközé!

A szülőnek meg kell osztania figyelmét és a szeretetét, ez a már megszületett első gyermek számára nem akkora nagy öröm.

Összefoglalva: pocaklakó nem annyira szeretne megszületni, sötétebben látja jövőképét, érzi, hogy jobb bent mint kint és semmi oka nincs hogy megszülessen, mert amikor kint lesz, kontrollálni a kell a viselkedését.
Jó gyereknek kell mutatnia magát, és ez pedig felgyorsítja a folyamatot, hogy kistesója szülessen. Még meg sem született, de nemsokára meg kell osztania az életterét és a szeretetét egy másik jövevénnyel.

De ez még nem volt elég a bébinek, még volt egy problémája, úgy érezte hogy az anyukája nem teljesen önmagát adja, hanem próbál egy kicsit kedvesebb, visszafogottabb lenni, mint amilyen.
A baba részéről ez bizalmatlanságot okozott, hogy az anyukája nem viselkedik őszintén.

Az édesanya kronobiológiai képlete szerint közepes-szangvinikus, szenvedélyes és nagyon vigyáz arra hogy ne legyen “sok” az érzékeny férjének és a pocaklakónak. Ez nyilván sok kontrollal jár.

A környezet is azt javasolta hogy ne stresszelje a babát, fogja vissza az indulatait, érzéseit. Ha abból indulunk ki hogy a gyerek választja szülőt akkor ez a bébi olyan szülőt választott, olyan édesanyát, aki megéli az érzéseit, aki tud cirkuszolni kiabálni és nagyon-nagyon tud szeretni!

Az édesanya nagyon megkönnyebbült amikor kiderült, hogy arra bátorítom hogy merje megélni az érzéseit, és ettől még lehet jó anya.
Sőt szülés után ezzel nyeri el a gyermeke bizalmát, ha megmutatja, milyen is ő.

Az édesanya kapott egy rövid házi feladatot, arra hogy gyereket abban segítse, hogy legyen hajlandó felkészülni a születésre és elhiggye hogy ami kint várja, az tiszta, őszinte. Hogy a szülők valóban őt várják, ő iránta elkötelezettek!
Munkám során három módszert ötvöztem, a Kineziológia a kronobiológiát és az Életforgatókönyvet.
Így alaposabban fel tudtuk tárni hogy a gyereknek mi a problémája a világra jövetelével kapcsolatban és az anyuka mit tud azért tenni hogy a gyerek bízhasson benne, hogy akarjon egyszerűen, könnyen megszületni.
Bővebben: kronobiológia